۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۶ فروردين
آخرین بروزرسانی : ۱۳۹۹ شنبه ۹ اسفند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت دکتر اصغر مکارم عصر امروز در شورای مدیران این دانشگاه اظهار داشت: تقریباً طی یک ماه گذشته از روزهایی که تب بیماری کرونای انگلیسی در کشور بیشتر شایع شده هیچ  کدام از بیماران در منطقه علائم کرونا انگلیسی را نداشته اند و خوشبختانه تاکنون موردی از کرونای انگلیسی در جنوب کرمان مشاهده نشده است اما با توجه به اینکه یک مورد از کرونای انکلیسی در سیرجان اعلام شد ما هم در معرض خطر شدید هستیم و اگر رعایت نکنیم مطمئناً دچار مشکل خواهیم شد.

مکارم ضمن تآکید بر کنترل شدید مناطق مرزی در راستای کنترل شیوع کرونای انکلیسی تصریح کرد: مناطقی که ممکن است مردم با مرزهای شرقی ارتباط داشته باشند همکاران بهداشتی باید با دقت بیشتری رصد کنند و در صورت مشاهده مورد مشکوک تیم های مراقبت سریعا اقدام به قرنطینه کنند تا خدای نکرده ما یک کانون انتقال بیماری را نداشته باشیم.

وی بیان داشت: نبود بیماری و کاهش آمار ابتلا در حوزه دانشگاه دلیل بر نبود ویروس در منطقه نیست اینکه در استان مواردی از  بیماری کرونای انکلیسی را داریم، بدان معنی است که ما هم می توانیم در منطقه این بیماری را داشته باشیم و تحت هیچ شرایطی نباید احساس کنیم که وضع  ایده‌آل است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت:عادی انگاری یک آفت بزرگ در مدیریت این بیماری است که نباید دچار آن شویم، حوزه سلامت باید آمادگی خود را به صورت کا مل در مقابل این ویروس منحوس حفظ کند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر به جز مناطق جیرفت و قلعه‌گنج که زرد هستند، بقیه مناطق آبی هستند، موارد مثبت بستری هم در همین حد است و اینکه آمار جیرفت قدری بالا است چون تجمیعی است از بیماران هفت شهرستان که ممکن است بیماران به عنوان جیرفت ثبت شوند ولی محل سکونت آنها یکی از شهرهای جنوبی باشد.

وی عنوان داشت:آنچه مد نظر ما است و مدیران باید در ستاد کرونای شهرستان بر آن تاکید کنند این است که نباید دچار عادی انگاری شویم و هرگونه تغییر علامت در بیماری از نظر سن، جنس و شرایط بیماری و نقطه سرایت آن به معاونت بهداشتی اطلاع داده شود تا اگر مورد خاصی وجود دارد در اسرع وقت رسیدگی شود .

مکارم با بیان اینکه به لطف خداوند متعال ما در جنوب کرمان فقط موج نخست بیماری در کشور را تجربه کردیم که تقریباً از اسفندماه سال گذشته با یک شیب ملایم از آن عبور کردیم و در جنوب کرمان حدود دو ماه آمار قابل توجهی را شاهد بودیم.

مکارم خاطرنشان کرد:  موج بیماری که در آبان ماه شمال استان را بیشتر درگیر کرد را  تقریباً ملایمتر پشت سر گذاشتیم با همین شرایط ادامه دهیم انشاءالله این موج هم دچار گرفتاری نشویم البته در جنوب کرمان که از اسفند ماه با افزایش دما استفاده از دستگاههای خنک کننده، افزایش می یابد برای ما از نظر انتقال بیماری مهم است اما با توجه به تجربه ای که پشت سر گذاشتیم و مردم آموزش‌ها را متوجه شده‌اند امیدواریم این شرایط را طوری مدیریت کنند که دچار بیماری نشویم.

وی گفت: ما مسئولیت مستقیم حفظ سلامت مردم را داریم موردی از بیماری و هر تغییری از علائم بیماری مشاهده حتماً اطلاع دهیم و با حساسیت اکیپ‌های مراقبتی و حمایتی با استفاده از طرح شهید سلیمانی مراجعه کنند و رسیدگی لازم صورت پذیرد.

• بیانیه خصوصی