۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۷ آذر

دکتر خیرخواه معاون بهداشت با اشاره به پویش ملی سرطان پستان از تاریخ 9 مهر لغایت 9 آبان 1400 افزودند:هدف کلی از پویش ملی سرطان پستان کاهش بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان می باشد.

وی افزود:در بیشتر کشور های دنیا سرطان پستان شایع ترین سرطان در زنان است .از طرفی میزان بروز این بیماری در سراسر جهان در حال افزایش است.در ایران نیز این بیماری در راس سرطانهای زنان قرار دارد .همچنین در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نیز سرطان پستان اولین سرطان شایع در زنان است.

در ادامه وی به برخی عوامل ایجاد کننده و علایم سرطان پستان اشاره کردند و افزودند:اضافه وزن،مصرف الکل،قرص های ضدبارداری خوراکی ،هورمون درمانی پس از یائسگی ،مصرف بالای چربی های اشباع،سابقه خانوادگی،سن قاعدگی کمتر از11 سال،سن یائسگی بالای 54 سال از عوامل ایجاد کننده سرطان پستان می باشند و از مهمترین علایم این بیماری میتوان به توده پستان یا زیر بغل،تغییر در شکل یا قوام پستان،تغییرات پوستی پستان،ترشح از نوک پستان اشاره کرد.

ایشان بیان نمودند:بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم،انجام مراقبت های معمول نظیر خود آزمایی پستان، معاینات دوره ای و ماموگرافی به صورت دقیق تر و با فواصل زمانی مناسب در افراد پرخطر است.

دکتر خیرخواه در پایان اظهار داشت:غربالگری رایگان این سرطان در کلیه مراکز و پایگاه های بهداشتی سطح شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی انجام میشود،در سال 99 نیز 38894 مورد غربالگری سرطان پستان در کلیه پایگاه های بهداشتی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با هدف شناسایی و ثبت بیماران مشکوک یا مبتلا به سرطان پستان و سپس ارائه خدمات مناسب در سطوح مختلف شبکه بهداشتی درمانی و ساماندهی درمان و مراقبت بیماران انجام شده است.