۱۴۰۰ يکشنبه ۷ آذر
آخرین بروزرسانی : ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ ارديبهشت

دکتر علی اصغر خیرخواه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شناسايي ناقلان بيماری تالاسمی امری بسيار آسان و از طريق يك آزمايش خون امكانپذير است و با اين روش ساده غربالگری تالاسمی قبل از ازدواج  مي توان از بروز موارد جديد بيماری جلوگيری كرد.

وی با بیان اینکه جنوب کرمان از جمله مناطقی است که در کشور شیوع بیماری تالاسمی در آن قابل توجه است، افزود: در حال حاضر 500 بیمار تالاسمی ماژور در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تحت مراقبت هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی علاوه بر تحمیل هزینه های سرسام آور به نظام سلامت باعث تحلیل توان اقتصادی خانواده ها نیز میشود به دلیل عوارض مختلف بیماری بر اعضای مختلف نظیر قلب، کبد و... بیماران تالاسمی ماژور جان خود را ازدست می دهند و این در حالی است که بیماری تالاسمی یکی از بیماری هایی است که با آزمایش خون قبل از ازدواج قابل پیشگیری است.

وی با بیان اینکه سال گذشته 9هزارو 634 زوج در آستانه ازدواج از نظر بیماری تالاسمی در هفت مرکز بهداشتی، درمانی ویژه تالاسمی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت غربالگری شدند، گفت: همچنین بیش از 30 هزار زوج ناقل ومشکوک پرخطر تالاسمی تحت مراقبت ژنتیک جهت انجام آزمایشات تکمیلی، پیگیری و مراقبت ماهانه تیم های سلامت مراکز خدمات قرار دارند.

دکتر خیرخواه گفت: همچنین سال گذشته 968 آزمایش تکمیلی تشخیصی پیش از تولد PND1 و186 مادر باردار که ناقل تالاسمی بوده اند، جهت تشخیص پیش از تولد PND2 به آزمایشگاهای ژنتیک ارجاع شدند که از این تعداد 65 جنین ماژور شناسایی شد که هر 65 مورد جنین ماژور با انجام سقط درمانی به روش قانونی از تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی ماژور جلوگیری بعمل آمد.

وی در پایان افزود:  با اجرای برنامه مناسب پیشگیری درصدد هستیم از بروز موارد جدید تالاسمی ماژور پیشگیری کنیم تا در آینده شاهد بروز تالاسمی ماژور در منطقه نباشیم و این آمار نزولی شود.