۱۴۰۴ جمعه ۳۰ فروردين

قبل از اینکه استرس و اضطراب ناشی از کرونا  زودتر از کرونا ما را بکشد چه کنیم:

پیش از اپیدمیک شدن و شایع شدن یک بیماری یا اتفاق در سطح جامعه این اضطراب ناشی از آن است که مردم را دچار وضعیت نابسامان می‌کند. اما مهم این است که در شرایط بحرانی بتوانیم کنترل عصبی بر روان خود و مدیریت دیگران را داشته باشیم.
بیماری کرونا ازنظر ابتلا و میزان و شدت تلفات، خطرناک ‌تر از آنفولانزا نیست؛ بنابراین جایی برای ترس و وحشت ما  نیست و تنها باید مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی را جدی بگیریم و:


به محتواهای بدون منبع و بیهوده فضای مجازی توجه نکنیم .


به دنبال اطلاعات صحیح باشیم.


با کاهش مدت زمان نگاه کردن و یا گوش دادن به اخبار رسانه‌های مختلف  از شدت نگرانی خود بکاهیم .


شاید احساس کنیم که کنترل احساسات و افکار خود را از دست داده‌ایم. برای اینکه خوشبین باقی بمانیم، ذهن خودمان را نظم ببخشیم 


هر فکر دانه‌ای است که ما برای برنامه‌ریزی نوع نگرش و در نتیجه نوع رفتارمان ، آن را می‌کاریم.


ورزش کنیم. ورزش یکی از بهترین راه‌های کاهش استرس است. شاید به نظر متناقض بیاید اما ایجاد استرس فیزیکی در بدن با استفاده از ورزش، باعث کاهش استرس ذهنی می‌شود. 


یکی از راه‌های کاهش استرس نوشتن است. ثبت کردن آن‌چه که باعث استرس ما شده .


تمرین ذهن آگاهی،ذهن آگاهی درواقع تمرینی است برای قرار دادن ما در لحظه حال و قطعی. این تمرین می‌تواند تاثیر ضد استرسی داشته باشد و افکار منفی ذهن را از بین ببرد. متدهای زیادی برای افزایش ذهن آگاهی وجود دارد که شامل ذهن آگاهی برپایه کاهش استرس، یوگا و مدیتیشن می‌شود .
نکته نهایی : این است که شاید برخی تصور کنند چنین راهکارهایی در زمان بحران خنده دار یا مضحک و بی کاربرد است اما واقعیت این است که افکار ما تا زمانی که درگیر بیماری یا بحران و وقایع منفی باشد از شدت استرس فلج می‌شود و دیگر انرژی و توانی برای زندگی کردن برای ما باقی نمی‌ماند، به واقع پیش از اینکه کرونا ما را از پا دربیاورد، ما خود به دست خودمان از بین خواهیم رفت.  


گروه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت