بسمه تعالی
معرفی برنامه های واحد بهبود تغذیه جامعه
1-ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه
الف) در سطح پرسنل ب)در سطح عموم مردم ج) درسطح مراکز جمعی کار
2-پیشگیری از بروز سوء تغذیه ( لاغری ، اضافه وزن و چاقی )
الف) پایش رشد کودکان ،ارزیابی و بررسی های تغذیه ای موثر در رشد آنها و انجام مداخله جهت بهبود تغذیه کودکان
ب) نظارت بر موادغذایی بوفه مدارس و پایگاههای تغذیه سالم در مدارس با مشارکت بهداشت محیط
ج) نظارت بر نحوه ارائه مراقبت از مادران باردار و ارائه مشاوره تغذیه و معرفی مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه جهت دریافت سبد حمایتی بنیاد علوی
د) نظارت و پایش برنحوه ارائه مشاوره تغذیه به گروههای سنی جوانان ، میانسالان و سالمندان
3- پیشگیری از بروز کمبود ریزمغذیهای ضروری و بیماریهای ناشی از کمبود آنها
الف) ید و برنامه های پیشگیری از کمبود آن
ب) مکمل یاری گروههای سنی و فیزیولوژیک و مدارس
4- مدیریت تغذیه در بحران
5- پیگیری ارائه مراقبتهای تغذیه ای به بیماران مبتلا به دیابت ، قلبی عروقی ، اختلالات چربی خون و چاقی
رهنمود های غذایی ایران
دوازده پیام اصلی :
1-برای داشتن وزنی مناسب و سالم بودن باید به اندازه خورد و به اندازه کافی فعالیت بدنی ( روزانه 40-30 دقیقه پیاده روی) داشت
2- هر روز در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها از سبزی های خام و پخته بخورید
3-هر روز 3 بار میوه بخورید
4- حبوبات و غذاهای پخته شده با آن را روزانه یک بار بخورید
5- هر روز شیر ، ماست و پنیر بخورید
6- برای پخت غذا فقط از روغن های مایع و به مقدار کم مصرف کنید. از روغن مخصوص سرخ کردنی فقط برای سرخ کردن استفاده کنید
7- در برنامه غذایی خود از انواع گوشت ، ترجیحا ماهی و مرغ ( بدون پوست) و نیز تخم مرغ مصرف کنید
8-مصرف قند ، شکر ، نوشابه ها و انواع مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین را کم کنید
9- مصرف نمک و مواد غذایی پرنمک را کاهش دهید
10- در طول روز به دفعات آب و نوشیدنی های بدون قند بنوشید
11- بهتر است بخشی از نان و غلات مصرفی روزانه از انواع سبوس دار و کامل باشد
12- رعایت اصول بهداشتی در آماده سازی ، تهیه غذا و پخت صحیح آن ضروری است.