۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۴ فروردين

                                                                 بسمه تعالی

معرفی برنامه های واحد بهبود تغذیه جامعه

1-ارتقاء سطح فرهنگ و سواد تغذیه ای جامعه

الف) در سطح پرسنل        ب)در سطح عموم مردم        ج) درسطح مراکز جمعی کار

 

2-پیشگیری از بروز سوء تغذیه ( لاغری ، اضافه وزن  و چاقی )

الف) پایش رشد کودکان ،ارزیابی و بررسی های تغذیه ای موثر در رشد آنها و انجام مداخله جهت بهبود تغذیه کودکان

ب) نظارت بر موادغذایی بوفه مدارس و پایگاههای تغذیه سالم در مدارس با مشارکت بهداشت محیط

ج) نظارت بر نحوه ارائه مراقبت از مادران باردار و ارائه مشاوره تغذیه و معرفی مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه جهت دریافت سبد حمایتی بنیاد علوی

د) نظارت و پایش برنحوه ارائه مشاوره تغذیه به گروههای سنی جوانان ، میانسالان و سالمندان

 

3- پیشگیری از بروز کمبود ریزمغذیهای ضروری و بیماریهای ناشی از کمبود آنها

الف) ید و برنامه های پیشگیری از کمبود آن

ب) مکمل یاری گروههای سنی و فیزیولوژیک و مدارس

 

4- مدیریت تغذیه در بحران

5- پیگیری ارائه مراقبتهای تغذیه ای به بیماران مبتلا به دیابت ، قلبی عروقی ، اختلالات چربی خون و چاقی

 

رهنمود های غذایی ایران

دوازده پیام اصلی :

1-برای داشتن وزنی مناسب و سالم بودن باید به اندازه خورد و به اندازه کافی فعالیت بدنی ( روزانه 40-30 دقیقه پیاده روی) داشت

2- هر روز در وعده های اصلی غذایی و میان وعده ها از سبزی های خام و پخته بخورید

3-هر روز 3 بار میوه بخورید

4- حبوبات و غذاهای پخته شده با آن را روزانه یک بار بخورید

5- هر روز شیر ، ماست و پنیر بخورید

6- برای پخت غذا فقط از روغن های مایع و به مقدار کم مصرف کنید. از روغن مخصوص سرخ کردنی فقط برای سرخ کردن استفاده کنید

7- در برنامه غذایی خود از انواع گوشت ، ترجیحا ماهی و مرغ ( بدون پوست) و نیز تخم مرغ مصرف کنید

8-مصرف قند ، شکر ، نوشابه ها و انواع مواد غذایی و نوشیدنی های شیرین را کم کنید

9- مصرف نمک و مواد غذایی پرنمک را کاهش دهید

10- در طول روز به دفعات آب و نوشیدنی های بدون قند بنوشید

11- بهتر است بخشی از نان و غلات مصرفی روزانه از انواع سبوس دار و کامل باشد

12- رعایت اصول بهداشتی در آماده سازی ، تهیه غذا و پخت صحیح آن ضروری است.