۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، سمینار منطقه ای مراقبت هاری و حیوان گزیدگی با حضور دکتر مهیار صبا کارشناس دفتر محیط زیست و خدمات شهری در سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور، دکتر سیامک نیکخواه مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی، دکتر سیامک مسعودی زنجانی رئیس گروه بیماری های حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست دکتر محمد رضا شیرزادی کارشناس مسئول گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان و دکتر روزبه بشر رئیس مرکز تحقیقات هاری انستیتو پاستور در تالار فاطمیه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت برگزار شد.

دکتر علی اصغر خیرخواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ظهر امروز در این سمینار ضمن خیرمقدم به شرکت کنندگان اظهار داشت: اهمیت بیماری هاری به دلیل كشندگی این بیماری است که پس از ظهور علائم چه در انسان و چه در حيوان درمان پذير نبوده و مرگ بيمار حتمی است.

وی با بیان اینکه به دلیل وجود این ویروس در منطقه امروز این سمینار با حضور نهادهای مختلف که می توانند نقش اساسی در کنترل بیماری داشته باشند برگزار شد، افزود: هم افزایی نهادهائی مانند شهرداری، مراکز بهداشتی، محیط زیست، دامپزشکی و ... در کنترل و پیشگیری هاری نقش مهمی دارد و امروز اینجا جمع شدیم تا با تعامل گام مهمی در سلامت مردم منطقه برداریم.

دکترخیرخواه با اشاره به هزینه های سنگین خريد سرم و واكسن ضد هاری جهت درمان و پيشگيری بیماری تصریح کرد:همه با یک رویکرد برای مدیریت هر چه بهتر موضوع در کنار هم هستیم،تلاش کنیم دستاوردهای ملموسی در سطح جامعه داشته باشیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: کنترل جمعیت سگهای بدون صاحب با توجه به خطرات گزیدگی برای مردم بسیار ضروری است و نکته کلیدی در پیشگیری، آموزش و اطلاع رسانی است.

دکترخیرخواه با بیان اینکه در دنیا قوانین خاصی برای نگهداری سگ و سایر حیوانات خانگی وجود دارد و با توجه به اینکه برخی شهروندان و ثمن ها شروع به حمایت غیراصولی و بدون در نظر گرفتن شرایط صحیح آن از این حیوانات کردند، باید پیشگیری از بیماری به صورت جدی تری انجام شود.وی با بیان اینکه راهکارهای منطقه ای در کنترل و پیشگیری بیماری بسیار مهم هستند، افزود: امیدواریم با برگزاری این سمینار علاوه بر هم افزایی در مراقبت هاری و حیوان گزیدگی همکاری بین بخشی در منطقه توسعه چشمگیری داشته باشد.