۱۴۰۴ جمعه ۳۰ فروردين

🔸بیماری تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری های مهم قابل انتقال بین انسان و حیوان و از مهمترین و گسترده ترین بیماری ویروسی منتقله از طریق کنه هاست. 

 که با شروع فصل گرما و آغاز فعالیت و تکثیر کنه ها شیوع پیدا می‌کند. 

🔹این بیماری هیچگونه علائم بالینی در جمعیت دامی ندارد.
 
 🔸شهروندانی که بدون رعایت پوشش‌های بهداشتی اقدام به کشتار غیرمجاز دام در خارج از کشتارگاه می کنند بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

🔹این بیماری در انسان با کشندگی بالا همراه است، در ابتدای ورود ویروس به بدن فرد دچار، تب، لرز، سردرد شدید، تورم و قرمزی صورت، بثورات و خونریزی زیر پوستی می شود. 

🔸در ادامه بیمار با خونریزی از مخاط و از دست دادن خون و مایعات بدن مواجهه می شود که نیاز به تزریق خون پیدا می کند و در صورتیکه به موقع اقدامات درمانی صورت نگیرد منجر به مرگ فرد می شود. 

🔹این بیماری قابلیت ابتلا از فرد به فرد را از طریق تماس با ترشحات فرد بیمار را دارد و موارد عفونت های بیمارستانی بالاست که ممکن است حتی باعث مرگ در کادر درمان شود. 

 

🔸راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو:

🔹فرد می تواند به‌طور مستقیم با نیش کنه آلوده به ویروس به این بیماری مبتلا شود. با له کردن کنه روی پوست و تماس پوست با خون و مایعات لاشه‌ی کنه ی آلوده هم امکان آلوده شدن به این ویروس حتمی است.

🔸کنترل تب کریمه کنگو درحیوانات دشوار است زیرا چرخه‌ی ورود ویروس از کنه تا حیوانات بدون هیچ علامتی به‌وجود می‌آید، عفونت در حیوانات اهلی مشهود نیست و در حال حاضر هیچ واکسنی برای استفاده در حیوانات توصیه نشده است

 🔸از این‌رو تماس با بافت‌های آلوده مانند خون یا مایعات خروجی از افراد، حیوانات اهلی یا وحشی آلوده به این ویروس هم سبب انتقال سریع بیماری به فرد سالم خواهد شد

🔹در این جلسه معاون بهداشتی ضمن  شرح کلیاتی در مورد بیماری موارد زیر را جهت همکاری و مشارکت سایر سازمان ها 
مطرح کردند.

🔸پیگیری راه اندازی کشتارگاه بهداشتی شهرستان افزایش نظارت و آموزش قصابان جلوگیری از خرید و فروش غیرمجاز و قاچاق دام آموزش سم پاشی دام ها حداقل دو هفته قبل از کشتار آموزش نگهداری دام ها دور از محل سکونت و استراحت انسان ها 

🔹مراجعه فوری به مراکز بهداشتی درمانی در صورت بروز علائم بیماری در ادامه جلسه رئیس بیمارستان منوجان توضیحاتی در مورد نحوه ی مراقبت و درمان بیماران و اطرافیان در تماس مطرح کردند. 

🔸فرماندار شهرستان ضمن تقدیر از تلاش های ادارات و سازمان های متولی،خواستار پیگیری مصوبات و گزارش اجرای مصوبات به دبیرخانه شورای سلامت شدند.