۱۴۰۴ جمعه ۳۰ فروردين

 با حضور دکتر قوام معاون بیمه سلامت استان کرمان،مهندس صمیمی معاون توسعه، خانم مهندس بیگزاده معاون بهداشتی دانشگاه،دکتر علیرضا مقبلی رئیس مرکز شهرستان جیرفت جلسه بررسی مشکلات و چالش‌های طرح پزشک سلامت شهری در معاونت بهداشتی برگزار شد.

در این نشست خانم مهندس بیگزاده معاون بهداشتی دانشگاه  به عنوان مجری طرح پزشک خانواده شهری و تشریح اقدامات انجام شده این طرح در جنوب کرمان و بررسی مشکلات و موانع اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری جیرفت را از اهداف برگزاری این نشست عنوان کرد.

وی با اشاره به این که شهرستان جیرفت به عنوان شهرستان مجری طرح پزشک خانواده در جنوب استان کرمان معرفی شده است، اظهار داشت: با فعال شدن برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهر‌های بالای بیست هزار نفر جمعیت که فعلآ جیرفت پایلوت جنوب قرار دارد، خدمات بر مبنای سطح بندی به بیماران ارائه می‌شود.

در ادامه دکتر مقبلی رئیس مرکز بهداشت جمعیت  شهر جیرفت  در سامانه سیب را ۱۰۳ هزار نفر عنوان و افزود: براین اساس ۹۰ درصد جمعیت دارای پرونده هستند و  خدمات ارائه می شود.
 مقبلی گفت: در شهرستان ۳۶ بلوک با جمعیت ۱۰۳هزار نفر تعریف شده است و دراین طرح به ازای هر سه هزار نفر، یک تیم شامل پزشک خانواده، مراقب سلامت و ماما به ارائه خدمت به افراد می‌پردازند.
دکتر مقبلی تصریح کرد: ارائه خدمات در قالب طرح پزشک خانواده بر مبنای پیشگیری و خدمات به صورت رایگان می‌باشد و مردم در حال حاضر با مراجعه به پایگاهای سلامت می توانند از این خدمات بهرمند شوند.

دکتر قوام در حاشیه بازدید خود از اجرای طرح پزشک خانواده شهری در جنوب کرمان در شهرستان جیرفت بیان کرد:طرح پزشک خانواده شهری از خود جیرفت شروع شده جمعیت ۱۰۳ هزار نفر داریم که به ترتیب  مراحل کامل تأمین نیروی انسانی آن انجام می شود.

معاون بیمه سلامت استان گفت: خوشبختانه زیرساخت‌های که لازم بوده توسط همکاران ما،معاونت بهداشتی و ریاست دانشگاه بخوبی انجام شده،مراقبین محترم جذب شدن و بقیه کمبودها در حال انجام است.

قوام افزود:در این طرح مبنای کار بر مینای مراقبت محوری است که خدمات انجام می شود،مراقبین عزیز رکن اول هستند و همچنین پزشک خانواده.

وی گفت:با وجود کمبودهای که وجود داشته ما از پزشکان خانواده خصوصي که آنها پزشکان خانواده شهری بودن را هم در طرح دخيل کردیم و همکاری آنها را هم در طرح داریم.

معاون سلامت استان افزود: با نیازمندیهای استان و جنوب استان ما همکاری پزشکان عمومی را در این طرح لازم داریم و در همینجا از همه پزشکان محترم در خواست نمود به مراکز بهداشتی مراجعه  نمایند و در این طرح شرکت نمایند.

قوام با بیان اینکه از نظر اجرای طرح با توجه به اینکه قبلأ ما طرحی داشتیم به عنوان بیمه سلامت که پزشک خانواده شهری از بهمن ماه ۹۹شروع شده و با اجرای آن در سطح دانشگاها و توسعه‌ آن ما می توانیم این را در هم ادغام نمائیم و می توانیم ادغام پزشک خانواده شهری و بیمه سلامت را با ادغام پزشک شهری دانشگاه یکی داشته باشیم

دکتر قوام خاطر نشان کرد:هدفی که از طرح نظام ارجاع دنبال می شود بحث عدالت در دسترسي به خدمات سلامت و دسترسي مناسب و کامل در این حوزه است
و برای این کار مشوق‌های در نظر گرفته شده است، و برای این کار رایگان نمودن بعضی از خدماتی می باشد که ما می‌توانیم ارائه دهیم در حال حاضر با را افتادن و جا افتادن پزشک شهری ما می توانیم خدماتمان را با تعرفه‌ پایین‌تر حتي رايگان جهت بیمه‌شدگانی که از این مسیر خدمت دریافت می کنند داشته باشیم.

معاون بیمه سلامت استان افزود: خود سازمان بیمه سلامت کاری که کرد که ۵ دهک پائین جامعه که از بیمارستان‌های دولتی خدمات دریافت کنند؛کاملآ رايگان است.

وی گفت:به بیماران صعب‌العلاج از محل صندوق‌های صعب العلاج کمک های در نظر گرفته شده و بیمه‌شدگان روستائی از قبل نظام ارجاع را داشتن قطعآ شامل تخفیفات مربوطه‌ هستند و در فرانشیز پرداختی آنها کاهشهای چشمگیری بود و ادامه خواهد داشت و با این طرح می تواند یک بست جامعه تر و کامل تری داشته باشه و ما  بتوانیم یک نظام کاملآ هوشمند و هدفمند را دنبال کنیم.