خانم مهندس طاهره بیگ زاده معاون محترم بهداشتی با اشاره به فرا رسیدن پویش ملی مبارزه با سرطان ( 7 الی 15 بهمن ماه سال جاری ) بیان کرد: ازآنجاییکه شناسایی و تشخیص زودهنگام سرطان نقش بسزایی در کنترل و درمان آن دارد تمرکز بر فعالیت های غربالگری سرطان از جمله پیشگیری و تشخیص زودرس بیماری درحوزه بهداشت که نزدیکتر و در دسترس راحتر با آحاد مردم است میتواند بار سنگین مالی متحمل بر مردم و دولت از درمان آن و بار روانی متحمل خانواده و جامعه و آسیب های اجتماعی و مرگ ومیر ناشی از آن راکاهش دهد
وی افزود: شعارهفته ملی مبارزه با سرطان سال جاری ( من مسئولم برای پیشگیری از سرطان خودم ، خانواده ام و جامعه ام) انتخاب شده است به همین علت لازم است عوامل خطر سرطان را بشناسیم و به خانواده و عموم جامعه آموزش داده و راهکارهایی در جهت پیشگیری از سرطان با در پیش گرفتن سبک زندگی سالم انجام دهیم و همچنین با ور های نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن را اصلاح کنیم.
بیگ زاده با اشاره به این نکته که همواره پیشگیری بر درمان است عوامل خطر سرطان را : مصرف دخانیات و مشروبات الکی ، رژیم غذایی ناسالم ، عدم تحرک و فعالیت بدنی ، قرار گرفتن در معرض نور زیاد خورشید ، قرار گرفتن در معرض در معرض پرتوها و اشعه ها ، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ، مبتلا شدن به بعضی از ویروس ها و باکتری ها برشمرد.
