۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين

معاون بهداشت گفت: بیماری پرفشاری خون مهم ترین عامل خطر قابل پیشگیری بیماری های قلبی عروقی است که در کشورهای با درآمد کم و متوسط با افزایش بار بیماری ها و هزینه ها، اثرات اجتماعی بزرگی دارد .

طاهره بیگ زاده افزود: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سال 2019 بیماری  فشار خون بالا  حدود یک میلیارد و سیصد میلیون نفر از افراد 30 تا 79 سال در جهان را تحت تاثیر قرار داده  ودر همین سال بالغ بر 10 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست دادند .

وی با بیان این که بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیر واگیر و عوامل خطر همراه در سال ۱۴۰۰ 30 درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال در استان ، مبتلا به پرفشاری خون بوده اند؛ گفت: در همین راستا و با توجه به اهمیت این بیماری پیرو تاکید مقام عالی وزارت پویش ملی سلامت غربالگری دیابت و پرفشاری خون از 20 آبان لغایت 30 دی ماه  سال 1402 همزمان با سراسر دانشگاههای علوم پزشکی کشور در دانشگاه جیرفت  نیز  انجام شد .

بیگ زاده بیان کرد: از آنجایی که بسیاری از بیماران مبتلا به پرفشاری خون از بیماری خود مطلع نبوده و یا در صورت اطلاع، برای درمان اقدام نمی کنند و حتی در برخی موارد، در صورت اقدام به درمان، به دلایل مختلف به اهداف کنترل بیماری نمی رسند، به این بیماری لقب «قاتل خاموش» داده اند.

وی گفت: این در حالی است که بسیاری از اهداف شناسایی و کنترل بیماری پرفشاری خون، با اندازه گیری ساده فشارخون قابل دستیابی است. به عبارتی دیگر یکی از مهمترین چالش های سلامت با یکی از کم هزینه ترین اقدامات (اندازه گیری فشار خون) قابل مدیریت است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت بیان کرد: همه ساله روز ۱۷ ماه می مصادف با 28 اردیبهشت روز جهانی فشار خون برگزار می گردد این مناسبت بهانه ای است برای اطلاع رسانی در خصوص اهمیت دانستن مقدار فشار خون ، کنترل بهتر و پیشگیری از عوارض جدی آن  می باشد هدف از این مناسبت  سالانه  ارتقای آگاهی و درک مفهوم فشارخون بالا  است وامسال نیز این روز جهانی با شعار «فشار خون خود را دقیق اندازه گیری کنید و باکنترل آن طولانی تر زندگی کنید »  می باشد

 خانم بیگ زاده گفت: جهت تحقق اهداف  این شعار باید بر سر فصل های افزایش  آگاهی مردم ، خانواده های آنها و کارکنان بهداشتی درمانی از روش صحیح اندازه گیری فشار خون ، شیوه زندگی سالم ، برنامه منظم فعالیت بدنی، تغذیه سالم و کاهش میزان نمک در رژیم غذایی ، مهارت مدیریت استرس و پایبندی به درمان    تاکید گردد.

وی افزود: شناسایی به هنگام بیماران مذکور و ارائه اموزش های لازم در خصوص داشتن سبک زندگی سالم ، انجام معاینات دوره ای و مراجعه منظم به پزشک ، بهورز و مراقبین سلامت و مصرف منظم و مداوم  دارو نقش مهمی در  کاهش میزان  بروز عوارض ، ناتوانی هاو مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها دارد که مهمترین هدف نظام سلامت  می باشد .

معاون بهداشت گفت: در دانشگاه علوم پزشک جیرفت تا کنون 47581 بیمار مبتلا به فشار خون شناسایی شده است و این بیماران  خدمت مراقبت فشار خون را بصورت ماهانه توسط مراقبین سلامت و بهورزان و بصورت  فصلی توسط پزشک  دریافت می نمایند، لذا با مراجعه به خانه های بهداشت و پایگاههای سلامت و انجام آزمایشات غربالگری از میزان دقیق فشار خون و قند خون و کلسترول و وزن خود مطلع شوید .