۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين

 

🔻بیماری تب خونريزي دهنده كريمه كنگو مهمترين و گـسترده تـرين بيمـاري  ويروسـي منتقل شونده از طريق كنه است و یکی از بیماری های مشترک بین انسان وحیوان است.

روش هاي انتقال ويروس تب خونريزي دهنده كريمه كنگو به انسان: 

🔸️گزش كنه يا له كردن كنه با دست برهنه
🔸️تماس مستقيم با خون، ترشحات و بافتهاي حيوانهاي آلوده در حين ذبح و تميز كردن لاشه و خرد كردن گوشت تازه.
🔸️تماس مستقيم با بيمار، تماس بـا خـون، بافـت ، استفراغ و ترشحات  بيمـاران باعث انتقال بيمـاري مـي شـود .

🔻علائم بیماری در انسان : 
بیماران درابتدا  دچار علائم تب ناگهانی، لرز، سردرد، درد عضلانی، درد عضلات شکم و کمر، گیجی، حالت تهوع، استفراغ و پرخونی مخاط می‌شوند. اگر بیماری وارد فاز حاد شود، خونریزی زیر پوستی، کبودی بدن، خونریزی داخل ملتحمه چشم، خونریزی مخاط، خونریزی از مجاری بدن و در نهایت درگیری چندین ارگان بدن مثل سیستم گوارشی، ادراری و تنفسی بروز می‌کند که اگر درمان مناسب انجام نشود، ممکن است منجر به مرگ بیمار شود.

🔻علائم بيماري در حيوانات:
آلودگي به ويروس تب خونريزي دهنده كريمه كنگـو  در دام هـاي اهلـي و وحـشي فاقد علايم باليني مشهود و تنها با ايجاد واكنش تب همراه است.

توصیه های مهم سرکار خانم بیگ زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت به عموم مردم در آستانه فرا رسیدن عیدسعید قربان

۱- از خریدومصرف گوشت دامی هایی که به طریق غیر قانونی وارد کشور می شوند ویا بصورت غیر بهداشتی ذبح وعرضه می گردند خودداری کنید.
۲- ازکشتار و ذبح دام درمحیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.
۳- هنگام تماس با گوشت ، خون وترشحات دام های مشکوک از دستکش ووسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
۴- گوشت وجگر را پس از پخت کامل مصرف نمایید. ویروس بیماری  در فرآورده های دامی ، پس از پخته شدن به مدت 15 دقیقه ودرحرارت 85 درجه سانتی گراد از بین می رود.

۵- گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود و جگر و سایر امعاء و احشاء دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌ گراد، مصرف شوند.

🔻همچنین سرکار خانم بیگ زاده بیان کرد:

۶- با کمک دامپزشکی محل سکونت خود را نسبت به کنه زدایی دامها وسم پاشی محل نگهداری آنها اقدام کنید.
۷- ازتماس مستقیم پوستی مخاطی با خون وترشحات آلوده دامی درحین ذبح یا زایمان دام پرهیز کنید.
۸- کسانیکه درمحیطهای دامپروری و روستایی ، خصوصا" درفصول بهار وپاییز حضور دارندخود با استفاده از دستکش وپوشیدن لباس آستین بلند محافظت کنند.
۹- از له کردن کنه بر روی پوست اکیدا" خودداری کنید.