۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اشاره به پویش ملی تغذیه سالم بیان کرد: چاقی و اضافه وزن در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه در حال افزایش است و اگر برای این موضوع تمهیداتی اندیشیده نشود می‌تواند بار بیماری‌های غیرواگیر را در سال‌های آینده بیش از پیش افزایش دهد.

طاهره بیگ زاده افزود: در حال حاضر در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نزدیک به ۸/۲ از نوجوانان در گروه‌های سنی 5 تا 18 سال و ۲۸/۵ درصد از افراد بالای 18 سال مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند.

این مقام مسئول یکی از راه‌کارهای کنترل و کاهش روند افزایشی چاقی را اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی برشمرد و اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موارد اصلاح الگوی مصرف باید در مصرف روغن‌ها و چربی‌ها صورت گیرد که هم از لحاظ کمی و هم کیفی از اهمیت خاصی برخوردار است.

بیگ زاده اولین اصل مصرف روغن را مصرف کم آن برشمرد و اذعان داشت: مصرف کم روغن به‌عنوان مهم‌ترین اصل در اصلاح الگوی مصرف روغن محسوب می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه با بیان این‌که بهترین روغن‌ها برای پخت‌وپز روغن کانولا، روغن مخلوط و روغن زیتون می‌باشد، تاکید کرد: بهترین و کامل‌ترین نوع روغن، روغن کانولا است به شرطی که حرارت زیادی داده نشود و از لحاط قیمت نیز فرق چندانی با روغن آفتاب‌گردان و ذرت و سویا ندارد و روغن کنجد نیز با توجه به گران بودن، برتری چندانی بر روغن آفتاب‌گردان و ذرت ندارد.
گفتنی‌ست پویش ملی "روغن مناسب، غذای سالم، خانوادۀ سالم" که با هدف ارتقای سواد تغذیه‌ای جامعه و کاهش بیماری‌های غیرواگیر هم‌چون چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان شکل گرفته است، هم‌زمان با سراسر کشور از 17 آذرماه آغاز و تا 30 آذرماه در شهرستان‌های تحت پوشش دانشگاه برگزار می‌شود.

عناوین روزشمار این پویش به شرح زیر است:
شنبه (۱۷ آذرماه): روغن و میزان مورد نیاز روزانه
یک‌شنبه (۱۸ آذرماه): قلب سالم با مصرف روغن مناسب
دوشنبه (۱۹ آذرماه): نقش رسانه‌ها در انتخاب روغن مناسب
سه‌شنبه (۲۰ آذرماه): روغن کانولا، روغن سلامتی
چهارشنبه (۲1 آذرماه): روغن و باورهای نادرست
پنج‌شنبه (۲۲ آذرماه): نقش نشان‌گر تغذیه‌ای در انتخاب روغن مناسب
جمعه (۲۳ آذرماه): روغن گیاهی یا حیوانی
شنبه (۲۴ آذرماه): روغن سرخ کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن
یک‌شنبه (۲۵ آذرماه): مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی
دوشنبه (۲۶ آذرماه): روغن و کنترل وزن
سه‌شنبه (۲۷ آذرماه): حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن
چهارشنبه (۲۸ آذرماه): روغن و ارتباط آن با بیماری‌های مزمن
پنج‌شنبه (۲۹ آذرماه): روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطان‌ها
جمعه (۳۰ آذرماه): روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن