راهنما و دستورالعمل صدور مجوز مشاغل خانگی
نکات لازم:
۱- این گواهی شامل کلیه واحدهای مسکونی که اقدام به آماده سازی و بسته بندی مواد و فرآورده های غذایی و آشامیدنی، مطابق با فهرست مصوب می کنند کاربرد دارد.
۲-یک مسئول فنی برای حداکثر ۶ واحد خانگی معرفی می شود و مسئولیت نظارت ونمونه برداری واحدها به عهده وی می باشد.
۳-صدور گواهی اظهار یکسال است و در صورتی که سوابق فعالیت و گزارش بررسی مخاطرات احتمالی در طی فعالیت و رعایت شرایط فنی و بهداشتی از سوی مسئول فنی و معاونت غذا و دارو ناظر تایید شود، تمدید گواهی اظهار برای مدت یکسال بلامانع است.
۴-مکان محدود به آشپزخانه واحد مسکونی بوده و باید از امکان ایجاد شرایط بهداشتی برخوردار باشد. متقاضی مجاز به افزودن هر گونه تجهیزات و ماشین آلات صنعتی، کارگاهی و آشپزخانه صنعتی نمی باشد.
۵-ملزومات و ظروف مورد استفاده باید از وسایل و ابزار آشپزخانه بوده و فقط برای آماده سازی و بسته بندی محصولات باشد. جهت بسته بندی فراورده ، صرفاً استفاده از دستگاه دوخت حرارتی دستی و یا شرینک دستی و دستگاه خشک کن خانگی مجاز است.
۶-کلیه افراد خانوار باید دارای کارت بهداشتی معتبر باشند. درضمن گذراندن دوره های آموزشی اصول بهداشت فردی بهداشت مواد غذایی برای متقاضی الزامی است.
۷-مقادیر آماده سازی و بسته بندی فرآورده با توجه به گنجایش آشپزخانه تعیین می گردد و واحد خانگی باید فرآورده هر روز را در پایان همان روز عرضه نموده و مجاز به انبارش آن نمی باشد.
۸-برچسب گذاری شامل : درج عبارت "تولید خانگی " با فونت بزرگ BTITR-۲۸، " کد اظهار مشاغل خانگی بدون درج لوگوی سازمان، " آدرس محل آماده سازی"، " شماره تماس " ، " نام فراورده " ، "عمده ترکیبات تشکیل دهنده " می باشد.
۹-الزامی به ارائه برند یا نام تجاری نمی باشد.
۱۰-عرضه محصول ، صرفاً در شهر محل استقرار واحد خانگی مجاز می باشد.
توجه:
برای کنترل مواد اولیه و فرآورده تولید شده، باید فردی واجد شرایط به عنوان مسئول فنی بر نحوه آماده سازی و بسته بندی نظارت کند، همچنین بطور ادواری از فرآورده نمونه برداری کرده و جهت انجام آزمونهای کنترل کیفیت و ایمنی به یکی از آزمایشگاههای تایید صلاحیت شده سازمان غذا و دارو ارسال نماید. نتایج آزمونهای انجام شده باید یک نسخه در محل واحد خانگی و یک نسخه نزد مسئول فنی نگهداری شود.
مدارک لازم برای ثبت گواهی اظهار مشاغل خانگی در معاونت غذا ودارو
- دریافت معرفی نامه از سازمان جهادکشاورزی یا اداره تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
- تکمیل فرم درخواست ثبت گواهی اظهار در معاونت غذا و دارو ( پیوست 1 )
- ارائه تصویر کلیه صفحات شناسنامه متقاضی
- ارائه برابر اصل شده فیش واریز هزینه برابر آخرین تعرفه های مصوب = جهت پرداخت فیش صدور پروانه ها ( به مبلغ ۲.۲۵۰.۰۰۰ریال جهت صدور یا مبلغ ۱.۰۵۰.۰۰۰ریال جهت اصلا ح یا تمدید ) از طریق دستگاه پوز موجود در اداره می توان اقدام کرد.
- معرفی مسئول فنی واجد شرایط و تایید صلاحیت شده
- تکمیل فرم تعهد نامه محضری مبنی بر رعایت حداقل اصول و الزامات بهداشتی توسط متقاضی و مسئول فنی ( پیوست 2 )
- ارائه کارت معاینه بهداشتی کلیه افراد خانوار
- ارائه گواهی معتبر دوره آموزش بهداشت فردی و بهداشت مواد غذایی
- تصویر سند مالکیت یا اجاره نامه با کد رهگیری برای واحدهای استیجاری همراه رضایت کتبی مالک جهت انجام فعالیت مشاغل خانگی (* تذکر: در خصوص کد رهگیری اجاره نامه، در مناطق روستایی، تایید سند توسط دهیار یا دهداری کفایت می کند.(
- ارائه قراداد با آزمایشگاه همکار
- ارائه طرح برچسب محصول (* تذکر: در صورت تقاضا برای درج برند (نام تجاری) بر روی برچسب، طبق مقررات جاری، ارائه برابر اصل شده ی گواهی ثبت علامت تجاری الزامی است و در غیر این صورت درج هرگونه نام تجاری بر روی برچسب محصول غیرمجاز می باشد.* تذکر 2 : الزامات برچسب گذاری شامل درج عبارت " تولید خانگی " ، " کد واحد خانگی / کد مسئول فنی / شناسه معاونت " ، " ادرس محل اماده سازی ( اختیاری ) " ، " شماره تماس " ، " نام فراروده " ، " عمده ترکیبات تشکیل دهنده " می باشد )