«هشدار در خصوص تبلیغات اغواگرانه و ادعاهای دروغین محصولات آرایشی و بهداشتی به مناسبت هفته مبارزه با قاچاق کالا»
امروزه استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی به صورت فزاینده ای در حال رواج می باشد و مخاطبان رسانه ها اعم از رسانه ها،شبکه های مجازی،بیلبوردها و ... در معرض تبلیغات گسترده و رگباری اغواگرانه ی برخی از فراورده های آرایشی و بهداشتی قرار می گیرند ، تبلیغاتی که صد در صد منطبق با نیازهای افراد صورت گرفته و اکثرا خلاف واقع می باشد. لذا به هیچ عنوان نبایست تحت تاثیر این تبلیغات قرار گرفت .
از طرفی در این بین محصولات قاچاق و تقلبی نه تنها ترکیباتشان نامعلوم است،بلکه آلودگی های زیادی به علت شرایط نامناسب حمل و نقل و نگهداری در آن ها مشاهده شده است . از مهم ترین ترکیبات شیمیایی مضر در فرمولاسیون این فراورده ها می توان به سرب ،فتالات،پارابن،تریکلوزان و ... اشاره کرد که منجر به حساسیت شدید پوستی ، کچلی ،اکنه ،صدمات کبدی جبران ناپذیر،سرطان،نابینایی و ... می شوند.
سرکار خانم مهندس سعیدی مدیر نظارت بر مواد غذایی آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در خصوص مصرف صحیح فرآورده های آرایشی و بهداشتی به نکات ذیل اشاره کردند:
-لوازم آرایشی و بهداشتی موردنیاز خود را از مکان هایی نظیر داروخانه ها و فروشگاه های معتبر خریداری نمایید.
- در هنگام خرید محصولات آرایشی و بهداشتی تولید داخل به برچسب آن ها که شامل نام محصول،نام تجاری،نام و نشانی شرکت یا کارخانه تولید کننده یا بسته بندی کننده، وزن یا حجم خالص محصول،شماره پروانه بهداشتی با لوگوی سازمان غذا و دارو،تاریخ تولید و انقضاء مصرف،مواد تشکیل دهنده،سری ساخت،شرایط نگهداری و توصیه های بهداشتی است توجه داشته باشید.
- محصولات وارداتی و به زودی کلیه فرآورده های داخلی می بایست حاوی برچسب کنترل اصالت و سلامت باشد که جهت اطمینان از اصالت کالا می بایست با خراشیدن لایه پوشاننده ،شناسه 16 رقمی اصالت کالا را از طریق شماره پیامک 20008822 یا شماره تلفن 0216185 ،استفاده از سایتWWW.TTAC.IR و یا با نصب نرم افزار ایران آپس بر روی گوشی اصالت فراورده را استعلام نمایید
سركار خانم سعيدي در اين رابطه گفت: بايد در نظر داشت كه صرفاً الصاق برچسب نشانه اصالت كالا نبوده وميبايست از طريق روشهای هاي ذكر شده از اصالت کلیه کالاهای سلامت محور اطمينان حاصل نمود چراكه سودجويان بعضاً با نصب برچسب هاي تقلبي اقدام به فريب مصرف كنندگان مينمايند.
ضمناً مردم عزيز توجه داشته باشند كه مي بايست صرفا از طريق شماره تماس،شماره پيامك،وادرس اينترنتي كه در بالا بیان شد استعلام هاي خود را انجام دهند زيرا افراد متقلب و سودجو اقدام به ثبت شماره هاي مشابه با راه هاي ارتباطي سازمان غذا و دارو نموده و به عنوان مثال با درج شماره هايي نزديك به شماره هاي اصلي ٢٠٠٠٨٨٨٢٢_٢٠٠٠٠٨٨٢٢و..... روی محصولات پاسخ کذب به مصرف کننده ارسال کرده و حتی كالاي تقلبي و غير مجاز را ممکن است تایید نمایند که منجر به فریب مصرف کننده می گردد.
لذا مجدداً تاكيد ميگرد كه شهروندان گرامي پل هاي ارتباطي وزارت بهداشت (سازمان غذاودارو )را به خوبی به خاطر داشته باشند وپس از اطمينان از صحت شماره ها با استعلام ودريافت پيامك تاييد اقدام به استفاده از محصولات
مذكور نماييد.
ایشان در آخر متذكر شدند: اخيراً مشاهده شده است كه برخي از مصرف كنندگان و حتي فروشندگان صرفاً درج ارم سيب سلامت سازمان غذا ودارو را مبناي اصالت
كالا ميدانند در صورتي كه حتما ميبايست شماره پروانه بهداشتي ساخت محصول تحت آرم مذکور روي محصول درج شده باشد لذا ارم مذكور بدون شماره پروانه ساخت فاقد اعتبار ميباشد .
شايان ذكر است فرمت پروانه هاي ساخت به تدريج درحال تغيیر مي باشد كه متعاقباً اطلاع رساني خواهد شد.