شرح وظایف اداره نظارت بر مواد خوراکی ، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی :
الف ) نظارت و پایش :
1- نظارت بر ایمنی ، سلامت و کیفیت مواد خوارکی ،آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در کارخانجات و کارگاههای تولید ی ، فرآوری ،بسته بندی و سرد خانه های نگهداری که مشمول اخذ پروانه های بهداشتی می باشند به صورت دوره ای و انجام نمونه برداری از محصولات و ارسال به آزمایشگاههای معاونت و یا آزمایشگاههای طرف قرار داد.
2- کنترل ونظارت بر واردات و صادرات کلیه محصولات خوراکی ،آشامیدنی، آرایشی، بهداشتی ، مواد اولیه و اقلام فرآوری شده .
3- بازدید و نمونه برداری از مراکز نگهداری مواد غذایی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی شامل : انبارها ، مراکز پخش و
سرد خانه .
4- اجرای طرح کشوری نمونه برداری در سطح عرضه محصولات غذایی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی پر مصرف وارسال به آزمایشگاههای معاونت و بررسی وآنالیز نتایج مر بوط و ارسال به سازمان غذاو دارو(PMS)
5- انجام بازرسی های ادواری از مراکز عرضه و شرکت های پخش محصولات آرایشی و بهداشتی
6- انجام مکاتبات جهت نمونه برداری مواد خوراکی ،آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی وارداتی
7- تکمیل وارسال پرونده های متخلفین به مراجع قانونی دی صلاح
ب) صدور ،تمدید،و اصلاح پروانه های بهداشتی
1- فرایند صدور و اصلاح پروانه بهره برداری کارخانجات تولید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی
2- فرایند صدور و اصلاح و تمدید پروانه های ساخت و بسته بندی مواد غذایی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
3- فرایند صدور و تمدید پروانه ساخت کارگاهی مواد غذایی و آشامیدنی
4- فرایند صدور وتمدید پروانه مسئول فنی کارخانجات مواد غذایی ، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
5- پاسخ استعلام سازمان صنایع معاون وجهاد کشاورزی استان کرمان در ارتباط با موسسات تولید مواد غذایی ، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی
6- صدور گواهی بهداشت جهت صادرات مواد غذایی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی کارگاهها وکارخانجات تحت پوشش
7- صدور مجوز ورود مواد خوارکی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی وارداتی
8- صدور مجوز ترخیص مواد خوراکی ،آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی وارداتی
ج)آمار
جمع آوری ، طبقه بندی و تجزیه و تحلیل اطلاعات دریافتی در خصوص فعالیت واحدهای تحت پوشش و پروانه های بهداشتی ساخت در حال تولید قابل بهره برداری جهت ارائه راهکارهای اجرایی مناسسب
د)آموزش
1- برگزاری کارگاه آموزشی و سمینارهای مرتبط با خط مشی مربوط برای کارشناسان واحد های کنترل و نظارت بر مواد غذایی ستاد، شبکه های بهداشت سطح استان ومسئولین فنی و مدیران صنایع
2- تهیه پمفلت ، بنر ، پوسترو تیزر تلویزیونی جهت آموزش همگانی
3- مطالعه، تحقیق و بررسی آخرین یافته های علمی و فنی مطابق با علم روز در زمینه مسائل و ایمنی فرآورده های غذایی ، آرایشی و بهداشتی
4- مشارکت در برنامه های پژوهشی در زمینه مواد غذایی ،آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
5- آموزش مسئولین فنی کارخانجات و کارگاههای تولیدی سطح استان ومدیران صنایع در خصوص چگونگی کنترل محصولات
ه) پیگیری شکایات واصله و اطلاع رسانی
1- رسیدگی به شکایات مردمی در خصوص تولید و فرآوری مواد غذایی ،آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
2- پیگیری و اخذ آرا صادره پرونده های ارسالی به مراجع قضایی ذی صلاح