معرفی:
آزمايشگاه کنترل مواد غذايي و محصولات آرايشي و بهداشتي مرجع قانونی در زمینه انجام آزمونهای شیمیایی و فیزیکی و میکروبی و سم شناسی بر روی انواع محصولات غذایی ، آرایشی و بهداشتی بر اساس استانداردهای ملی ایران ،دستورالعملها و بخشنامه های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ،پروانه ساخت محصول و مراجع بین المللی از قبیل FCCو USP،در حال فعالیت میباشد. این آزمایشگاه قابليت اطمينان به نتايج و رديابي دادههاي آزمون را از طريق ارائه خدمات آزمايشگاهي با کيفيت و به كارگيري رويههاي حرفهاي مناسب و روشهاي استاندارد ملي و بينالمللي و بر اساس الزامات استاندارد بينالمللي ISO/IEC 17025:2005را به مشتريان خود نشان ميدهد.
بخشهای مختلف آزمایشگاه کنترل مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی این معاونت در بخشهای شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی ، سم شناسی بوده و اهم فعالیتهای انجام شده در این بخشها به شرح زیر میباشد:
-
دریافت و پذیرش نمونه ، انجام آزمون و ارسال نتایج.
-
آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی.
-
بازدید و ارزیابی از آزمایشگاههای همکار و مجاز .
-
بازدید ، تایید و کنترل آزمایشگاههای واحدهای تولیدی
-
برگزاری دورههای آموزشی برای کارشناسان
-
تهیه و تدوین فرایندهای ارتقای كیفیت و برنامهاستراتژیك آزمایشگاه
-
رعایت الزامات فنی و مدیریتی استاندارد بینالمللی آزمایشگاهیISO/IEC 17025
فرایند پذیرش نمونه:
-
دریافت نمونه ها ی ارسالی از ادارات نظارت ، شبکه ها و مراکز بهداشتی معاونت بهداشتی
-
ارسال نمونه و رعایت اصول اولیه نمونه برداری مورد بررسی قرار گرفته و پس از دریافت، نمونه ها کدگذاری شده و با توجه به نامه ی درخواست آزمایش، به بخشهای مربوطه آزمایشگاه ارسال میگردند.
-
در صورت عدم توانایی در انجام آزمونی خاص هماهنگی با آزمایشگاه همکار ذیصلاح انجام و نمونه به ازمایشگاه همکار ارسال می گردد.
بخش شیمی:
در بخش شیمی کلیه آزمون های فیزیکی و شیمیای مواد غذایی انجام می شوند.
-
فرآوردههای لبنی شامل انواع شیر، دوغ، ماست، پنیر، انواع خامه، بستنی و کشک ، شیرخشک، پودر آب پنیر و ...
-
فرآوردههای آردی و غلات شامل آرد، انواع ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه، بلغور حجیم شده و ...
-
فرآورده های گوشتی شامل انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای پروتئینی آماد، کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی و ...
-
فرآورده های قندی شامل تافی، آبنبات، عسل ،قندوشکر
-
روغنها
-
ترشیجات، شوریجات و خشکبار
-
سبزی و میوه تازه، منجمد، خشک و فرآوری شده
-
چاشنی و ادویه
-
زعفران
بخش میکروب:
در این بخش کلیه آزمون های میکروب شناسی مواد غذایی انجام می شوند.
-
فرآوردههای لبنی شامل انواع شیر، دوغ، ماست، پنیر، انواع خامه، بستنی و کشک ، شیرخشک، پودر آب پنیر و ...
-
فرآوردههای آردی و غلات شامل آرد، انواع ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه، بلغور حجیم شده و ...
-
فرآورده های گوشتی شامل انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای پروتئینی آماد، کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی و ...
-
فرآورده های قندی شامل تافی، آبنبات، عسل و ...
-
ترشیجات و شوریجات و خشکبار
-
چاشنی و ادویه
-
آب و نوشیدنی ها
-
سبزی و میوه تازه، منجمد، خشک و فرآوری شده
-
آنزیم ها
-
کره ، روغن کره، مارگارین و مینارین