۱۴۰۴ سه شنبه ۱۳ فروردين

معرفی:  

آزمايشگاه کنترل مواد غذايي و محصولات آرايشي و بهداشتي مرجع قانونی در زمینه انجام آزمونهای شیمیایی و فیزیکی و میکروبی و سم شناسی بر روی انواع محصولات غذایی ، آرایشی و بهداشتی  بر اساس استانداردهای ملی ایران ،دستورالعملها و بخشنامه های وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو ،پروانه ساخت محصول و مراجع بین المللی از قبیل FCCو USP،در حال فعالیت میباشد.  این آزمایشگاه قابليت اطمينان به نتايج و رديابي داده‌هاي آزمون را از طريق ارائه خدمات آزمايشگاهي با کيفيت و به كار‌گيري رويه‌هاي حرفه‌اي مناسب و روش‌هاي استاندارد ملي و بين‌المللي و بر اساس الزامات استاندارد بين‌المللي ISO/IEC 17025:2005را به مشتريان خود نشان مي‌دهد.

 

بخشهای مختلف آزمایشگاه کنترل مواد غذایی ،آرایشی و بهداشتی این معاونت در بخشهای شیمی مواد غذایی، میکروبیولوژی ، سم شناسی  بوده و اهم فعالیتهای  انجام شده در این بخشها به شرح زیر میباشد:

 

 

  • دریافت و پذیرش نمونه ، انجام آزمون و ارسال نتایج.

  • آموزش مسئولین فنی واحدهای تولیدی.

  • بازدید و ارزیابی از آزمایشگاههای همکار و مجاز .  

  • بازدید ، تایید و کنترل آزمایشگاههای واحدهای تولیدی

  • برگزاری دوره‌های آموزشی برای کارشناسان

  • تهیه و تدوین فرایندهای ارتقای كیفیت و برنامهاسترات‍ژیك آزمایشگاه

  • رعایت الزامات فنی و مدیریتی استاندارد بین‌المللی آزمایشگاهیISO/IEC 17025 



    فرایند پذیرش نمونه:

  • دریافت نمونه ها ی ارسالی از ادارات نظارت ، شبکه ها و مراکز بهداشتی معاونت بهداشتی

  •    ارسال نمونه و رعایت اصول اولیه نمونه­ برداری مورد بررسی قرار گرفته و پس از دریافت، نمونه­ ها کدگذاری شده و با توجه به نامه­ ی درخواست آزمایش، به بخش­های مربوطه آزمایشگاه ارسال می­گردند.

  • در صورت عدم توانایی در انجام آزمونی خاص هماهنگی با آزمایشگاه همکار ذیصلاح انجام و نمونه به ازمایشگاه همکار ارسال می گردد.


    بخش شیمی:

    در بخش شیمی کلیه آزمون های فیزیکی و شیمیای مواد غذایی انجام می شوند.

  • فرآورده­های لبنی شامل انواع شیر، دوغ، ماست، پنیر، انواع خامه، بستنی و کشک ، شیرخشک، پودر آب پنیر و ...

  • فرآورده­های آردی و غلات شامل آرد، انواع ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه، بلغور حجیم شده و ...

  •  فرآورده های گوشتی شامل انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای پروتئینی آماد، کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی و ...

  • فرآورده های قندی شامل تافی، آبنبات، عسل ،قندوشکر  

  • روغن­ها

  • ترشیجات، شوریجات و خشکبار

  • سبزی و میوه تازه، منجمد، خشک و فرآوری شده

  • چاشنی و ادویه

  • زعفران


    بخش میکروب:

    در این بخش کلیه آزمون های میکروب شناسی مواد غذایی انجام می شوند.

  • فرآورده­های لبنی شامل انواع شیر، دوغ، ماست، پنیر، انواع خامه، بستنی و کشک ، شیرخشک، پودر آب پنیر و ...

  • فرآورده­های آردی و غلات شامل آرد، انواع ماکارونی، بیسکویت، کیک و کلوچه، بلغور حجیم شده و ...

  •  فرآورده های گوشتی شامل انواع سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای پروتئینی آماد، کنسروهای گوشتی و غیر گوشتی و ...

  • فرآورده های قندی شامل تافی، آبنبات، عسل و ...  

  • ترشیجات و شوریجات و خشکبار

  • چاشنی و ادویه

  • آب و نوشیدنی ها

  • سبزی و میوه تازه، منجمد، خشک و فرآوری شده

  • آنزیم ها

  • کره ، روغن کره، مارگارین و مینارین