۱۴۰۴ جمعه ۳۰ فروردين
معاونت
»
معاون غذا و دارو
اهداف معاونت
شرح وظایف معاون غذا و دارو
دارو
»
مدیریت اداره نظارت و ارزشیابی مواد و فرآورده های دارویی
شرح وظایف
کارشناسان واحدهای مربوطه
واحدها
»
مخدر و داروهای تحت کنترل
»
شرح وظایف
فرایند تحویل دارو مخدر
نظارت بر امور داروخانه ها
»
شرح وظایف
فرایند انجام امور
دستورالعمل ارزشیابی داروخانه ها
داروخانه های جیرفت
اطلاعیه های دارویی
پوستر و پمفلت آموزشی
غذا
»
مدیریت اداره نظارت بر مواد خوراکی ،آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
شرح وظایف
کارشناسان واحدهای مربوطه
فرم ها و مدارک
»
مدارک صدور ساخت
مدارک تمدید ساخت
مدارک لازم جهت صدور پروانه بهره برداری
مدارک لازم جهت صدور و تمدید پروانه ساخت کارگاهی
فرم تعهدنامه مسئول فنی
فرم تعهدنامه مدیر موسسه
ضوابط و دستورالعمل ها
اطلاعیه های آرایشی و بهداشتی
پوستر و پمفلت آموزشی
آزمایشگاه
»
مدیریت آزمایشگاه
شرح وظایف
فرایند انجام امور
کارشناسان واحدهای مربوطه
طبیعی سنتی و مکملها
»
مدیریت اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی،سنتی و مکمل ها
شرح وظایف
تجهیزات پزشکی
»
شرح وظایف
کارشناسان مریوطه
سامانه های تجهیزات پزشکی
تماس با ما
☰
معاونت
▼
▼
معاون غذا و دارو
اهداف معاونت
شرح وظایف معاون غذا و دارو
دارو
▼
▼
مدیریت اداره نظارت و ارزشیابی مواد و فرآورده های دارویی
شرح وظایف
کارشناسان واحدهای مربوطه
واحدها
◄
▼
مخدر و داروهای تحت کنترل
◄
▼
شرح وظایف
فرایند تحویل دارو مخدر
نظارت بر امور داروخانه ها
◄
▼
شرح وظایف
فرایند انجام امور
دستورالعمل ارزشیابی داروخانه ها
داروخانه های جیرفت
اطلاعیه های دارویی
پوستر و پمفلت آموزشی
غذا
▼
▼
مدیریت اداره نظارت بر مواد خوراکی ،آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی
شرح وظایف
کارشناسان واحدهای مربوطه
فرم ها و مدارک
◄
▼
مدارک صدور ساخت
مدارک تمدید ساخت
مدارک لازم جهت صدور پروانه بهره برداری
مدارک لازم جهت صدور و تمدید پروانه ساخت کارگاهی
فرم تعهدنامه مسئول فنی
فرم تعهدنامه مدیر موسسه
ضوابط و دستورالعمل ها
اطلاعیه های آرایشی و بهداشتی
پوستر و پمفلت آموزشی
آزمایشگاه
▼
▼
مدیریت آزمایشگاه
شرح وظایف
فرایند انجام امور
کارشناسان واحدهای مربوطه
طبیعی سنتی و مکملها
▼
▼
مدیریت اداره نظارت و ارزیابی فرآورده های طبیعی،سنتی و مکمل ها
شرح وظایف
تجهیزات پزشکی
▼
▼
شرح وظایف
کارشناسان مریوطه
سامانه های تجهیزات پزشکی
تماس با ما
سازمان غذا و دارو
صفحه اصلی دانشگاه
دارویاب
آموزش همگانی برای مهار ویروس کرونا
اخبار
|
آمار و اطلاعات مربوط به پیشگیری از مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی
معاونت
دارو
غذا
آزمایشگاه
طبیعی سنتی و مکملها
تجهیزات پزشکی
تماس با ما
تاریخ ایجاد :
۱۴۰۰ شنبه ۲۱ اسفند
تعداد بازدید :
201
آمار و اطلاعات مربوط به پیشگیری از مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی
با شروع فصل بهار و بروز شرایط مساعد در رشد قارچهای خودرو، همه ساله در ابتدای سال متاسفانه با موجی از مسمومیت های اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی روبرو هستیم. چنانچه به آمار بدست آمده از دانشگاه های علوم پزشکی کشور توجه نماییم، مشاهده می شود:
در سال 1396 با 1540 مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی روبه رو بوده ایم. این آمار در سال 1397 بالغ بر 1726 مورد و در سال 1398 بالغ بر 398 مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی، در سال 1399، تعداد 696 مورد و در نیمه نخست سال 1400، 797 نفر در اثر مسمومیت با قارچ سمی به بیمارستان مراجعه کرده اند که نشان دهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور ما می باشد و متاسفانه مصرف خوراکی قارچ های خودرو و سمی، منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنانمان شده است.
بیشترین مسمومیت ناشی از قارچ سمی مربوط به شهرهای استان کرمانشاه، آذربایجان غربی، لرستان، گلستان و کردستان، لرستان، همدان، قزوین و شهرکرد بوده است.
همانطور که مشاهده می شود مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای خودر در هموطنانی که در مناطق غربی، کوهستانی و یا مرطوب کشور زندگی می کنند بروز نموده است. این موارد با آموزش عمومی و اطلاع رسانی و ارائه هشدار به موقع قابل پیشگیری خواهد بود. به همین مناسبت هموطنان گرامی را به رعایت توصیه های عمومی ذیل دعوت می نماییم تا با توجه به آنها از بروز مسمومیت و مرگ ناشی از قارچهای سمی پیشگیری شود:
از مصرف قارچ هاي خودرو مخصوصا قارچهایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) می رویند و يا قارچ هاي فله ای جمع آوري شده توسط افراد بومي، خودداري كنيد. برای حفظ سلامت خود و خانواده تان تنها قارچ هايي را كه توسط مراكز مجاز و در بسته بندي هاي داراي مجوز مي باشند، خریداری و مصرف نماييد.
شناسايي انواع خوراكي قارچ از انواع سمي تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچ شناسي و گياه شناسي امكان پذير است. بنابراين به توصيه هاي برخي از افراد در تشخيص انواع سمي از انواع خوراكي قارچ توجه نكنيد.
مصرف قارچ ها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي، نشان دهنده غيرسمي بودن قارچ براي انسان نمي باشد.
برخي از روش ها و معيارهاي سنتي مانند: تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات دراطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمي و صحيحي براي تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.
برخي از سموم موجود در قارچ های سمی، مقاوم به گرما بوده و فرآيندهاي آماه سازي غذا مانند: كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخار پز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمي موجود در آن نمي باشد.
در صورت بروز علايم و نشانه هاي گوارشي (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تاخيري (12-5 ساعت پس از مصرف خوراكي قارچهای خودرو)، هر چه سريعتر بيمار را به مركز درماني تخصصي مسموميت ها منتقل كنيد. در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری (با فاصله بیش از 6 ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت به مراتب بیشتری دارند و در سالهای گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان شده است.
انتقال سريع بيمار مسموم به يك مركز درماني تخصصي مسموميت ها امكان درمان موفقيت آميز را افزايش مي دهد و هرگونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتي مرگ بيمار مي شود. بنابراين با مشاهده علايم و نشانه هاي باليني اوليه به ويژه از نوع تاخيري در فردي با سابقه مصرف خوراكي قارچ خودرو، از هرگونه خوددرماني و درمان علامتي پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد.
در صورت امكان، نمونه باقي مانده قارچ مصرف شده توسط بيمار را براي شناسايي كادر پزشكي در بيمارستان به همراه داشته باشيد.
ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم
دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده های سلامت
سازمان غذا و دارو
فروردین 1401
نظرات کاربران / نظرسنجی
اشتراک
Facebook
Twitter
Google+
Digg
Reddit
LinkedIn
StumbleUpon
Email
نظر شما :
پیوندهای مرتبط
دفتر مقام معظم رهبری
وزارت بهداشت
سایر دانشگاه های علوم پزشکی
اداره کل تجهیزات پزشکی
روابط عمومی
آموزش همگانی برای مهار ویروس کرونا
سامانه ها
سایت جوانی جمعیت
سامانه لیمز
سامانه ثبت نام مسئول فنی توزیع کنندگان تجهیزات پز
سامانه ثبت تجهیزات پزشکی جدید
سامانه صدور پروانه ثبت
سامانه ثبت اشخاص حقیقی و حقوقی برای ثبت نام مسئولی
سامانه SCM
سامانه آموزش کارکنان
سامانه آزمایشگاه
سامانه TTAC
سامانه HIX
سامانه آیداتیس
ارتباط با ما
نشانی ما:
جیرفت - بلوار هلیل-بعد از پل دوم- معاونت غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی
تلفن تماس: 43266014- 034
فاکس: 43266014-034
امروز: 166
بازدید کل: 131,688
© Copyright ©2025
jmu.ac.ir
All Rights Reserved. Powered by
targan.ir
Version 5.5.127®
کلیه حقوق این سامانه متعلق به مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می باشد.
لیست سبد خرید
حذف کلیه موارد
0