۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، با توجه به شروع فصل گسترش بیماری های تنفسی بویژه آنفلوانزا ، آموزش و اطلاع رسانی، در پیشگیری از بیماری حائز اهمیت می باشد.


دکتر علی اصغر خیرخواه معاون بهداشت دانشگاه گفت: بيماري آنفلوانزا يک عفونت حاد تنفسي مسري است که عامل آن ويروس هاي آنفلوانزا مي باشند . 
وی افزود: انتقال ويروس در جامعه سريع است به طوري که بيشترين ميزان بروز بيماري در عرض ۲ تا ۳ هفته از شروع بيماري در جامعه رخ مي دهد . ویروس آنفلوآنزا به علت تغییرات ژنتیکی که هر ساله دارد همه افراد نسبت به ابتلا به بیماری در معرض خطر هستند. خطر ایجاد عوارض شدید و حتی مرگ در افراد پير ، کودکان ، زنان باردار و بعضي از بيماران خاص بیشتر مي باشد . 

دکتر خیرخواه علائم بيماری آنفلوانزا را شامل تب ، احساس سرما ، سردرد ، خستگي مفرط ، سرفه خشک ، گلودرد ، آبريزش بيني ، درد عضلاني ، سوزش و آبريزش چشم و علائم گوارشي که در کودکان بيشتر ديده مي شود مانند تهوع ، استفراغ و اسهال مي باشد، عنوان کرد و گفت: سرفه در مبتلايان مي تواند براي مدت هاي طولاني باقي بماند .
معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت درباره عوارض بيماری آنفلوانزا  گفت: عوارض این بيماري شامل عفونت ريوي ميکروبي و از دست دادن آب بدن و همچنين تشديد بيماري هاي مزمن مانند نارسائي قلبي ،‌آسم و ديابت مي باشد و آنفلوانزا در کودکان ممکن است عفونت ثانويه گوش و سينوس را ايجاد نمايد . 

وی درباره روش انتشار ويروس بيماری آنفلوانزا بیان کرد: ويروس هاي آنفلوانزا موجود در قطرات تنفسي ، از طريق سرفه و عطسه منتشر مي شوند و در اغلب موارد اين انتشار از فرد به فرد و معمولاً از طريق تماس دست با آنچه که به ويروس آلوده شده است و سپس تماس دست آلوده با دهان و بيني فرد منتقل مي شود و بزرگسالان ممکن است ديگران را ۱ روز قبل از شروع علائم تا ۷ روز پس از بروز بيماري مبتلا نمايند که اين امر به اين معني است که یک فرد بیمار مي تواند فردی را قبل از آنکه بيماري برایش ايجاد شده باشد مبتلا نمايد . 

دکتر خیرخواه با اشاره به روش هاي پيشگيري از آنفلوانزا گفت: مؤثرترين روش پيشگيري در آنفلوانزا دريافت واکسن آنفلوانزا در پائيز هر سال مي باشد، البته رفتارهاي سالم بهداشتي نيز در پيشگيري از آنفلوانزا نقش بسزائي دارد و در نهايت داروهاي ضدويروسي مي تواند جهت پيشگيري از انتشار اين بيماري مورد استفاده قرار گيرد و توصیه ما این است که هنگامیکه علائم بیماری شدت پیدا میکند فرد به پزشک مراجعه کند

وی افزود: تأثير واکسن پس از دو هفته از زمان دريافت آن و از طريق ايجاد آنتي بادي ضد ويروس آنفلوانزا در بدن ايجاد مي شود و ماه هاي مهر و آبان بهترين زمان براي دريافت واکسن مي باشند که البته در ماههاي پس از آن نيز تجويز واکسن بعلت احتمال بروز آنفلوانزا از مهرماه تا ارديبهشت ماه مؤثر واقع مي شود .

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت  به مردم جنوب کرمان توصیه کرد: در مدت ابتلا به بيماری، فاصله خود را ( حداقل یک متر) با اطرافيان حفظ نمايند و هنگامیکه فرد به بيماری مبتلا شده است در منزل استراحت کند، در زمان عطسه و سرفه ، جلوي دهان و بيني خود را با يک دستمال بگيرند و در طول مدت بيماري به طور مرتب دست هاي خود را بشويند و در صورت وجود بيماري در اطرافيان جهت پيشگيري در ابتلا به آنفلوانزا از روبوسی، دست دادن و تماس دست خود با چشم ها و بيني و دهانتان اجتناب نمائيد.