توصیه های بهداشتی جهت پیشگیری از آنفلوانزا
.jpg)
افراد در معرض خطر ابتلا به بیماری آنفلوآنزا شامل افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار، مبتلایان به دیابت یا بیماریهای تضعیفکننده سیستم ایمنی، بیماران قلبی-ریوی، مبتلایان به نارسایی کلیه، بیماران پیوندی، بیماران اچآیوی مثبت و کارکنان مراکز درمانی و پرسنل پزشکی هستند.
اگر مردم علائمی چون آبریزش بینی، تب و بدندرد دارند، از رفتن به محل کار و یا فرستادن کودک دارای این علائم به مدرسه، به مدت دو تا سه روز جدا خودداری کنند، دست ندهند، روبوسی نکنند، اگر آبریزش بینی دارند از دستمال کاغذی یکبار مصرف استفاده کنند و بلافاصه دستشان را با آب و صابون بشویند. باید توجه کرد که شستوشوی مکرر دستها منجر به قطع زنجیره عفونتهای ویروسی میشود.
اگر فردی که در گروه افراد در معرض خطر نیست، مبتلا به آنفلوآنزا شد، میتواند با خوردن مایعاتی چون آب پرتقال و استراحت در بستر بهبود یابد. اما اگر مدت زمان بیماری بیش از سه تا پنج روز طول کشید، باید به پزشک مراجعه کند.ه مچنین استفاده از محلول نمکی شست و شوی بینی به پاکسازی مجرای بینی کمک میکند. با این حال باید توجه داشت که در چند روز نخست بروز عفونت، این روش به دلیل تورم بینی اثربخشی لازم را ندارد.
افراد مبتلا به بیماری یا مشکوک به بیماری از بوسیدن و دست دادن با یکدیگر جدا خودداری کنند. از هرگونه خوددرمانی خودداری کنند و به پزشک مراجعه نمایند. رعایت آداب تنفسی یعنی استفاده از دستمال در هنگام عطسه و سرفه و قرار دادن دستمال در کیسه پلاستیکی و سپس قرار دادن آن در سطل زباله اهمیت فوق العاده زیادی در پیشگیری از بیماری دارد.
رعایت فاصله حداقل یک متری با بیمار مبتلا بسیار ضروری است و فرد مبتلا باید به اندازه کافی استراحت نماید بنابراین از حضور در مدرسه یا محل کار تا زمانی که پزشک اجازه نداده است باید اکیدا خوددای شود.
معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت