۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۸ فروردين

 

مصرف روزانه سیر با افزایش طول عمر ارتباط دارد

 

سال ها پیش  (  2011 1998) در کشور چین یک مطالعه بزرگ  به مدت 13 سال در 23 استان این کشور انجام گرفت. در این مطالعه 27 هزار نفر با میانگین سنی 93 سال مورد بررسی قرارگرفتند. در این مطالعه ابعاد زیادی از سلامتی مورد بررسی قرارگرفت .

یکی از ارزیابی های انجام گرفته بررسی ارتباط بین مصرف سیرو میزان مرگ و میر در این 13 سال بود.نتایج در پایان مطالعه نشان داد افرادی که اغلب روزهای هفته )بیش از 3 روز در هفته (سیرمصرف کردند 11 درصد کمتر فوت شده بودند.

سیر به دلیل داشتن ترکیبات زیست فعال بسیارقوی نقش زیادی در سلامتی دارد.یکی از مهم ترین این ترکیبات زیست فعال ، ترکیبات ارگانوسولفور می باشد که خواص ضدالتهابی قوی دارند و می توانند اثر پیشگیرانه در بروز بیماری های قلبی عروقی،سرطان ،فشارخون و سایر بیماری های مرتبط با پیری داشته باشد.

 

ارتباط بین مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و زوال شناختی

پیش بینی می شود که به دلیل افزایش امید به زندگی درسراسر جهان، شیوع زوال شناختی به 153 میلیون مورد در سال 50 افزایش یابد. زوال شناختی مهمترین علت ناتوانی درکشورهای با درآمد بالا است و در میان 10 علت مهم نا توانی در کشورهای با درآمد کم و متوسط قرار دارد. زوال شناختی به مجموعه ای از اختلالات عصبی گفته می شود که بر تواناییهای شناختی از جمله یادگیری، حافظه، درک، تمرکز ، حل مسئله و عملکردهای اجرایی تأثیر میگذارد. اصلاح شیوه زندگی، مانند فعالیت بدنی، عادات غذایی سالم و ترک سیگار، با پیشگیری از زوال عقل مرتبط است. عادات غذایی سالم، که شامل مصرف زیاد غلات کامل ، سبزیجات، میوه، آجیل و ماهی است، با افزایش حجم مغز و کاهش خطر زوال شناختی در طول زمان مرتبط است.در سالیان اخیر صنعت غذاهای فوق فرآوری شده گسترش یافته است.

نمونه هایی از این مواد غذایی شامل شیرینی ها، غلات صبحانه، بستنی، نوشیدنی های شیرین شده با شکر، گوشت های فرآوری شده و غذاهای آماده می باشد