۱۴۰۴ چهارشنبه ۲۸ فروردين

تغذیه در گرمازدگی

دکتر احمد اسمعیل زاده مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه با اشاره به اینکه گرمازدگی یا حمله های ناشی از گرمازدگی، زمانی اتفاق می‌افتند که بدن قادر به خنک کردن مناسب خود نباشد گفت:در حالی که بدن به طور معمول خود را با تعریق خنک می کند، در هنگام گرمای شدید، ممکن است این کافی نباشد. در این موارد، دمای بدن فرد سریعتر از آن چیزی که بتواند خود را خنک کند افزایش می‌یابد. این می تواند باعث آسیب به اندام های حیاتی بدن بشود.

وی گفت: لذا توصیه میشود هموطنان عزیز در طی ایام گرم سال، به نکات مهم پزشکی برای پیشگیری از ابتلا به گرمازدگی توجه داشته باشند. نکات تغذیه ای که در طی این مدت توصیه به رعایت آن میشود به قرار زیر است:

  • مایعات فراوان بنوشید: صرفنظرازاینکه چقدرفعال هستید،مایعات بیشتری بنوشید. برای نوشیدن صبرنکنید تا تشنه شوید.
  • از نوشیدنی های بسیار شیرین دوری کنید : این نوشیدنی ها در واقع باعث از دست دادن مایعات بدن شما می شوند. همچنین از نوشیدنی های بسیار سرد خودداری کنید، زیرا می توانند باعث مشکلات  گوارشی در شما شوند.
  • نمک و مواد معدنی را جایگزین کنید: تعریق شدید نمک و مواد معدنی را از بدن خارج می کند که باید جایگزین شوند. یک نوشیدنی حاوی مقدار اندکی نمک با کمی لیمو ترش  همراه خاکشیریا تخم شربتی میتواندجایگزین نمک وموادمعدنی باشدکه با تعریق از دست می دهید.
  • اگر دیابت، فشار خون بالا یا سایر بیماری های مزمن را دارید، بهتر است از نمک استفاده نکنید و کمی آبلیمو و خاکشیر یا تخم شربتی در داخل آب ریخته ومیل کنید
  • از نوشیدن غذاها و مایعات حاوی کافئین از قبیل قهوه، شکلاتهای کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ خودداری کنید چرا که این عوامل باعث دهیدراته و کم آب شدن بدن می شوند.
  • مصرف میوه ها و بویژه سبزیها میتواند به تامین آب بدن کمک شایانی بکند. بنابراین در روزهای گرم سال از این اقلام غذایی در برنامه خود بیشتر استفاده کنید
  • توجه بکنید که مصرف بیش از اندازه پروتئین های حیوانی باعث کم آبی در بدن میشوند بنابراین بهتر است مصرف پروتئین های حیوانی را در این ایام محدود کنید.
  • دقت داشته باشید که وزن بالا میتواند بر تنظیم دمای بدن اثر بگذارد و باعث حفظ گرمای بیشتر میشود. لذا نه فقط در ایام گرم سال، بلکه همیشه، بدنبال کنترل وزن خود باشید.
  •