۱۴۰۴ يکشنبه ۲۵ فروردين


🔻در 30 درصد موارد ناباروری، مشکل مربوط به مردان است.
10 تا 20 درصد موارد ناباروری زوجین نیز، به دلیل وجود مشکلات هم زمان، در هر دو زوج است.
👈با احتساب این شرایط، سهم مردان در ناباروری از 30 درصد بیشتر می شود.
🔻مشکل ناباروری در مردان می تواند ناشی از عدم توانایی تولید اسپرم یا انزال اسپرم باشد .کیفیت اسپرم نیز بسیار مهم است که با سنجش تعداد، حرکت و شکل اسپرم اندازه گیری می شود.
🔻گاهی بعضی بیماری‌ها می‌توانند توانایی مرد در تولید مقادیر طبیعی اسپرم و یا انزال آن را تحت تأثیر قرار دهند. به عنوان مثال، مردان دیابتی ممکن است در انزال مشکل داشته باشند. مردان دارای اضافه وزن، سیگاری ها و مصرف کنندگان مواد مخدر، به احتمال زیاد مشکلات اسپرم دارند.
🔻حوادث و مشکلاتی که موجب آسیب به دستگاه تناسلی می‌شوند نیز از دلائل ناباروری مردان هستند.
👌سبک زندگی سالم می تواند تا حد زیادی از ناباروری افراد بکاهد.
🔹« مردان سالم؛ ایران قدرتمند و جوان»
۲۴ لغایت ۳۰ خرداد هفته ی ملی سلامت مردان ایرانی گرامی باد.

ویرایش شده

۷:۱۶

⭕ سلامت باروری مردان/ قسمت دوم:
سبک زندگی سالم برای پیشگیری از ناباروری مردان
🔹پرهیز از دخانیات: مصرف دخانیات در مردان سبب اختلال در نعوظ، کاهش تعداد اسپرم ها، تغییر در شکل اسپرم ها و کاهش موفقیت درمان های احتمالی ناباروری می گردد مصرف دخانیات در مردان همچنین می تواند سبب اختلال در تخمک گذاری همسر وی و اختلال در سلامت جنین شود.
🔹پرهیز از مصرف نوشیدنی های الکلی: مصرف الکل در مردان سبب کاهش تعداد و تحرک اسپر م ها، کاهش کیفیت اسپرم و تولید آن می شود.
🔹داشتن تحرک بدنی و رژیم غذایی سالم: اضافه وزن ناشی از کم تحرکی و داشتن رژیم غذایی نامناسب ازجمله عوامل خطرساز در باروری بوده و می تواند بر میزان ترشح تستوسترون و هم چنین تعداد اسپرم ها نیز تأثیر بگذارد
🔹دوری از گرما و حرارت به مدت طولانی: تحقیقات نشان می دهد افرادی که زمان های طولانی را درمعرض گرما و حرارت سپری می کنند، بیشتر به ناباروری مبتلا می گردند. گذراندن زمان طولانی در سونا یا حمام آب گرم، دمای بدن را بالا برده و در تولید اسپرم اختلال ایجاد می نماید .
🔹کاهش میزان استرس و رادیکا ل های آزاد: برخی از مطالعات نشان می دهند که میزان استرس و تنش، سطح تستوسترون و تولید اسپرم را درمردان تحت تأثیر قرار می دهد
🔹خودداری از قرار گرفتن در معرض اشعه، مواد شیمیایی خاص و سموم: حشره کش ها، اشعه های یونیزان و غیریونیزان، دود تنباکو، الکل، ماری جوآنا و استروئیدها ازجمله مواد پرخطر هستند که باروری مردان را تحت تاثیر قرار میدهند. برخی مشاغل نیز مانند کار در رادیولوژی، کارخانه های حلالهای صنعتی شیمیایی، پالایشگاه، معدن سرب و غیره نیزممکن است در باروری فرد اختلال ایجاد کند