۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۰ آبان
تاریخ ایجاد : ۱۴۰۳ يکشنبه ۶ آبان   تعداد بازدید : 17

                                                                 پيشگيري از مسمومیت‌های ناشي از مواد غذايي و گياهان سمي

 

  1. باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها، مواد افزودني غیرمجاز، فلزات سنگين، باقيمانده سموم نباتي از عوامل مهم ايجاد مسمومیت‌های غذايي محسوب می‌شوند.
  2. مسموميت با مواد غذایی می‌تواند در اثر آلودگي غذا در جريان توليد فرآورده‌های غذايي، تهيه و نگهداري آن‌ها ايجاد شود.
  3. از مصرف كنسروهايي كه در قوطي آن‌ها آثار نشت، برآمدگي و فرورفتگی و زنگ‌زدگی مشاهده می‌شود خودداري كنيد.
  4. آيا می‌دانید نوعي از مسموميت غذايي موسوم به " بوتولیسم " از کشنده‌ترین انواع مسمومیت‌ها به شمار می‌رود؟
  5. بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذايي مانند سوسيس، كالباس، كنسرو ماهي، كنسرو ذرت، كنسرو لوبيا، كشك خام و عسل طبيعي كه در شرايط نامناسب و غیربهداشتی تهيه و نگهداري شده‌اند ايجاد می‌شود.
  6. علائم و نشانه‌های بوتولیسم به‌صورت تأخیری (12 تا 24 ساعت بعد از مصرف غذاي آلوده به باكتري) و به‌صورت تاري ديد، دوبيني، افتادگي پلك، عدم توانايي حركتي، سختي در بلع، اختلال تكلم و يبوست ظاهر می‌شود.
  7. آيا می‌دانید اسهال يكي از علائم در بسياري از مسمومیت‌های غذايي است؟
  8. مسموميت با گياهان سمی يكي از شایع‌ترین علل بروز مسمومیت‌های اتفاقي در كودكان در جهان به شمار می‌آید.
  9. مصرف يك گياه توسط حيوانات اهلي و وحشي، دليلي بر غيرسمي بودن آن براي انسان نيست.
  10. برخي از گياهان تزئيني موجود در آپارتمان ها و باغچه‌ها می‌توانند سبب بروز مسموميت در انسان شوند.
  11. در صورت بلعيدن قسمت‌های مختلف يك گياه مانند ميوه، دانه و برگ آن توسط كودكان حتماً با مركز اطلاع‌رسانی داروها و سموم با شماره 190 داخلی داخلی3 -کد2  تماس حاصل نماييد.
  12. سعي كنيد نام گياهان موجود در محيط كار وزندگی خود را بدانيد تا در موارد بروز مسموميت به گروه پزشكي اطلاع دهيد.
  13. مسموميت با گياهاني مانند خرزهره، ديفن باخیا، گل انگشتانه، آزالیا، شوکران و كرچك می‌تواند كشنده باشد. در صورت وقوع  مسموميت با اين گياهان  بيمار را در اسرع وقت به نزدیک‌ترین مركز درماني منتقل كنيد.
  14. مسموميت با قارچ‌های سمي بسیار خطرناک است. از مصرف قارچ‌هایی كه نوع آن‌ها را نمی‌شناسید جداً خودداري كنيد.
  15. آيا می‌دانید برخي از قارچ‌های سمي در صورت مصرف خوراكي می‌توانند باعث نارسايي حاد كبدي و مرگ شوند؟
  16. آيا می‌دانید تشخيص قارچ‌های سمي از انواع غير سمي از روي شكل ظاهري آن‌ها كاري دشوار بوده و نياز به تجربه و تبحر دارد؟
  17.  در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوه‌ها و ظاهر جذاب برای کودکان می‌باشند خودداری نمایید.
  18.  کنجکاوی ذاتی کودکان زیر 5 سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهاای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک می‌شود.
  19. شیره سمی برخی از گیاهان سمی آپارتمانی مانند دین باخیا و کالادیوم در صورت خورده شدن می‌تواند سبب تورم، خارش و سوزش مخاط دهان و خفگی و یا آسیب گوارشی فرد مسموم شود.
  20. برخی از داروهای گیاهی در صورت مصرف بیش‌ازحد یا نابجا می‌توانند مسمومیت‌های منجر به مرگ ایجاد نمایند.
  21. بخور اکالیپتوس درصورتی‌که به‌اشتباه خورده شود، حتی در مقادیر کم (یک قاشق) می‌تواند کشنده باشد. از القای استفراغ در مسمومیت با این فرآورده خودداری نموده  و مصدوم را سریعاً به بیمارستان منتقل نمایید.
نظر شما :
captcha